Newsfeed

Subterranean Masquerade: A symphonic prog powerhouse

Subterranean Masquerade - Vagabonds

En vagabond er en omstreifende person som ikke har noe hjem, men som reiser hvor enn vedkommende finner det for godt. Et fritt liv det der! Vagabonds er også tittelen på Subterranean Masquerade sin nye skive som kommer via Vicisolum Records 1 september. Subterranean Masquerade er også et band som reiser hvor de måtte føle for rent musikalsk! Således er Vagabonds en svært passende tittel for et band som våger være seg selv og ha total kunstnerisk frihet der andre nøler av kommersielle hensyn. Subterranean Masquerade er et multinasjonalt band, og 17 august skal de ha et show i Tel Aviv hvor låtene på den nye skiva skal spilles. Skiva kommer gledelig nok på sort og hvit vinyl i tillegg til de vanlige plattformene. Låten «Nomad» er hard og progressiv og representerer bra hva vi kan forvente av skiva Vagabonds.

Tomer Pink dannet Subterranean Masquerade i 1997 med tanke på å mikse rock doom metal og 70 talls inspirert psykedelisk rock. Nå er det klare elementer av metal i soundet, men også atmosfærisk musikk som for eksempel hos Pink Floyd og Iron Butterfly hører med. Første skiva kom i 2005, men skive to The Great Bazar tok det ti år å ferdigstille. Det var verdt ventetiden for The Great Bazar er ei knallbra skive. Pr dato er Subterranean Masquerade et stort band i den forstand at det er hele åtte musikere. Voklaist er norske Kjetil Nordhus kjent fra Green Carnation og Tristana, og Matan Shmuely fra det fine bandet Orphaned Land er også med. Selv kaller Subterranean Masquerade bandet for A symphonic prog powerhouse. Jeg kaller bandet et uhyre spennende og talentfullt band, og gleder meg til jeg kan lytte til Vagbonds.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Space Oddity som coverlåt - Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*