Newsfeed

Essence Of Datum: Uavhengig…..

Essence Of Datum – Nevermore

Minsk er en stor by på nærmere to millioner innbyggere som også huser samveldet av uavhengige stater. Så vidt meg bekjent finnes det også et stort samvelde av uavhegige band som spiller rytmisk musikk. Hvor uavhengige de er vil jo selvsagt varier sterkt, men et spennende og uavhengig band er trioen Essence Of Datum. Hvitrusserne spiller en røff instrumental prog med innflytelse fra alt hva trioen måtte føle for der og da. I bunn av musikken ligger som oftest «savage grooves, unrelenting bass and ruthless guitar shredding». Nylig slapp bandet sin andre skive Nevermore, og låten «Animal» er hentet fra den.

Essence Of Datum har holdt på i fem år nå, og baserer seg på stort sett på tre instrumenter konseptet, bass, gitar og trommer. Så hentes det inn ekstern hjelp om det føles riktig. På den nye skiva spiller for eksempel Nikita Metelski saksofon, og slikt tilføre det soniske en kledelig kulør. Inspirasjonskildene til bandet er blant annet Tool, Opeth, Porcupine Tree, NIИ, Nick Johnston og Richie Kotzen. Bandinteressene er,guitars, drums, backpacking, BBQ, beer, gear geeks, more guitars…

Lenke:
Facebook

 

Om Ulf Backstrøm (4269 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*