Newsfeed

Inventions – Ny musikalsk tilnærming

Inventions - Meta

Christiaan Bruin har jeg skrevet om før på disse sider. Det er en allsidig musiker kjent fra musikk konstellasjoner som The Black Codex, Sky Architect, Mayra Orchestra, Nine Stones Close og mange flere. Han har også et musikkprosjekt som han kaller Inventions som har en noe uvant tilnærming til å presentere musikk. Inventions er en serie med av låter og videoer hvor Bruin avdekker den kreative prosessen med å komponere og å skrive lyrikken. I forrige måned slapp Inventions skiva Meta. Musikkken er en eller annen plass mellom symfonisk og drømmeaktig pop, progressiv postrock og minimalistisk musikk.

https://www.youtube.com/watch?v=ObLp3YCrNJ0

Meta består av 11 låter fra Series 1 (høst 2016) og fire bonus låter som er remix av fire av de 11. På Patreon  kan de som ønsker det få et dypere innblikk av denne nye måten å presentere musikk på. Interessante ideer innen kunst, filosofi og musikkhistorie blir utforsket for å undersøke hvordan de kan brukes til å lage musikk! Bandnavnet Inventions er til de grader passende synes jeg. Musikken er neppe for de som vil ha det dundrende hardt og rått. Meta er mer velegnet som musikk når vi skal roe ned og slappe av og vi vil ha noe som er vel komponert og med masse spennende og lekre detaljer. Oppfølgeren til Meta , Series 2, er allerede nå i støpen og godt i gang.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*