Newsfeed

Jet Black Sea: Nøkkelost!

Jet Black Sea – Absortion Lines

Den nederlandske byen Leiden er nok mest kjent for sin krydrede ost, og at byvåpenet med to nøkler i kors ga i sin tid inspirasjon til en norsk versjon av osten, kjent som nøkkelost. Inspirert er så til de grader også bandet Jet Black Sea fra Leiden. Foreløpig er de vel mest kjent blant de av oss som følger veldig nøye med på hva som rører seg innen musikken. Det vil det nok bli slutt på for Jet Black Sea er for bra til at de ikke skal få rikelig med fans. Deres debutskive het The Past Of Least Existence og var en superbra debut. For noen få dager siden kom skive to Absortion Lines som faktisk er enda bedre enn debuten. Musikken er mørk, ambient, eksperimentell og progressiv og nye musikalske terreng utforskes på den nye skiva.

Jet Black Sea ble til i 2013, og da som nå var det en duo i form av Adrain Jones fra Nine Close Stone og Michel Simons. De to hadde jobbet smmen i studio i Nine Close Stone konteksten, og oppdaget at de hadde felles interesse av å utforske andre former for musikk. De to hadde også totalt forskjellig tilnærming til komponering og innspilling, svært variert musikalsk bakgrunner, så de følgelig kompletterte hverandre. Begge er multiinstrumentalsiter, men de har med seg fem gjesteartister på den nye skive fra band som nevnte Nine Stones Close, ReGenesis , Riversea og Knight Area.

Michel Simons sysler til vanlig med nokså laid back musikk med helning mot electronica mer enn rock og mot den mørkladne musikken til Massiv Attack. Adrian Jones har bakgrunn fra neoproggens forunderlige verden. Absortions Lines har rikelig med ambiente lydlandskaper, men skiva rocker også til tider, og det er godt progga også tidvis. Skiva er også nokså forskjellig fra debuten, og det er normalt en bra ting. Det underliggende temaet er den dramatiske ferden til Apollo 13, og kommunikasjon mellom romskip og jorden. Det stuntet gir skiva ytterlige fokus og retning. Absortions Lines kommer neppe under huden på lytteren så fort som The Past Of Least Existence gjorde. Derimot er den nye skiva utstyrt med den egenskapen at den vokser og vokser og bare blir bedre for hver gang den spinnes.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*