Newsfeed

Dante Roberto: Konsept om tid

Dante Roberto - The Circle

Trollmenn på keyboards er det en del av rundt i verden, og til denne gruppen hører så absolutt den italienske musikeren Dante Roberto. Han er musikklærer, klassisk komponist og prog og progmetall elsker, og har skrevet utallige musikk lærebøker. Tidligere i år slapp han skiva The Circle som nok vi tiltale fans av for eksempel Emerson, Lake and Palmer, Banco Del Mutuo Soccorso og Dream Theater! Skiva er totalt instrumental, men Roberto har en del gjestemusikere med seg, og da spesielt på gitarer. Der bidrar de med mye lekkert, men det er jo keyboards som fører an i musikken uten at det noen gang blir slitsomt for ørene. Tvert om Roberto har mye spennende å komme med.

Skiva er til tider kledelig hard og røff, men dynamikk brukes lik at det også roes ned av og til. Lyrikken på The Circle handler forståelig nok om alle de sirklene menneskene må forholde seg til i livene sine. Fortiden som lever i nåtiden og som avslører seg i fremtiden. The Circle er et konseptalbum om tid og et møte med tid, men også et møte mellom prog rock og prog metal. I tillegg så har Roberto som er klassikk skolert aldri skjult sin forkjærlighet for klassisk musikk. Han er da også opptatt å bygge broer mellom rock og klassisk, men fra proggens ståsted.

Roberto sier, «I think that prog-rock has been an extraordinary moment of combination between different genres like rock, classical music, jazz, folk and so on. It has been a great moment of freedom of musical expression, that combined the classical world with a renewed rock language». The Circle er forøvrig ei skive som Roberto for lenge siden hadde ideer, fragmenter og skisser til. Så har disse fått modnet seg over år, og omsider så var nå tiden inne for å få disse syv låtene ut til musikkelskerne.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*