Newsfeed

Xeaoxa – Uendelig dynamisk

Xeaoxa – Infinite Dynamic

Å være dynamisk vil si det motsatte av statisk, og dynamisk er å være en bevegende kraft eller virkning, og energisk, kraftig og virksom. Innen musikk synes jeg dynamikk er viktig, og når et band kaller skiva si Infinite Dynamic blir jeg trigget. Infinite Dynamic betyr uendelig dynamisk, og den skiva er det bandet Xeaoxa som besørget tidlig i juli.

https://www.youtube.com/watch?v=mpD8I4CKXTU

Xeaxoa er fra Winnipeg i Candada og er meget aktive hva gjelder å tilvirke musikk. I løpet av to år har bandet sluppet fire skiver, og Infinite Dynamic er den femte. Bandet er skapt for å være et musikkprosjekt som er dedikert for eksperimentering og progresjon. Den nye skiva er elektronisk og eksperimentell, og det er nye og svært omarbeidede versjoner av låtene på de forrige skivene. Låtene kombineres for det formålet å skape «infinite dynamic», og låtene er re-mixed og re-mastered med det formålet å gi en unik lytteropplevelse.

Om ikke unikt så definitivt spesielt er det at jeg ikke klarer å finne ut hvem som skjuler seg bak bandnavnet Xeaoxa! Det passer for så vidt bra at det er spesielt at jeg ikke finner ut hvem som er bak Xeaoxa, fordi Xeaoxa er spesiell musikk som nok passer mest  for de mest eventyrlystne og spesielt interesserte vil jeg anta?!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*