Newsfeed

Kayleth: Svinger stolt stonerfanen

Kayleth - Space Muffins «Rusty Edition»

For syv år siden slapp det da ganske så ukjente bandet Kayleth en EP de kalte Rusty Gold. Skiva var utgitt av italienerne selv, og ble ikke særlig lagt merke til i vrimmel av musikk. Fem år etter kom ny selvprodusert EP, Space Muffin, som viste et stoner spacerock band som hadde vokst musikalske muskler. Når så Kayletn fikk en solid label som promoterer de var det naturlig å slå sammen de to EP-ene. Derfor slapp Veronabandet nylig skiva Space Muffins «Rusty Edition».

Normalt er jeg ikke så begeistret for reutgivelse, men her gjør jeg et unntak. Space Muffins «Rusty Edition» viser et band som stolt og med bravur og gode låter svinger stonerfanen, og tar opp arven etter tidligere storheter innen sjangeren. I tillegg så bringes rimelig ukjent med god musikk frem til betydelig flere musikkelskere. Kayleth er en kvintett med synth i det soniske, og de muligheter det byr på. Bandet har holdt på siden 2005, og vil sannsynligvis passe for de som liker og Orange Goblin, Kyuss, og Monster Magnet.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*