Newsfeed

Vuur – By og landsbygd, frihet og ensomhet

Vuur - In This Moment We Are Free - Cities

Antakeligvis er det en del av leserne som har fått med seg at Anneke Van Giersbergen sitt nye band heter VUUR. Det er ei stund til debutskiva In This Moment We Are Free – Cities er klar på CD, men nå er i alle fall en video fra skiva kommet.

CD versjonen kommer som digipack 20 oktober, og det kommer en spesialutgave med 2 LP-er og CD med såkalt «etching» på side D. De som ikke kan vente kan imidlertid skaffe seg musikken fra iTunes og Amazon allerede nå. VUUR spiller prog metal, og består av rimelig kjente musikere. Mens kjent er nok tidligere nevnte Anneke Van Giersbergen. Hun var vokalist i The Gathering, og har samarbeide med David Townsend, og har også en solokarriere som hun dyrker. Ed Warby (Hail of Bullets, Ayreon, ex-Gorefest) spiller trommer. Gitaristene er, Jord Otto (My Propane, ex-ReVamp) og Ferry Duijsens, samt bassisten
Johan Van Stratum (Stream of Passion).

Låtene er skrevet av Van Giersberg sammen med en rekke kjente musikere som for eksempel Daniel Cardoso fra Anathema. Begge gitaristen har også bidratt med hver sin låt. Med så mange involvert i låtsnekringen bør jo skiva by på variasjon og det er jo aldri å forakte. Den stilige coverkunsten er ved Black & Finch som Van Giersberg har samarbeidet med før. Teksten er om byer og frihet. Det er lett å føle seg fremmed i en storby samtidig som det er en egen frihet i en slik by. Den dualiteten er spennende, i likhet med dydene til landsbygda kontra den mulige urbane ensomheten.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*