Newsfeed

Xanthochroid: Golf og black metal!

Xanthochroid - Of Erthe And Axen - Act I

Lake Forest er en liten by grunnlagt i 1886 i Illinois, men som nok er mest kjent som vertskap for store golfturneringer. Den sporten forbindes normal ikke med black metal, men likefult har også byen fostret bandet Xanthochroid. Kvintetten spiller cinematic black metal, og er unge og ambisiøse og slapp skiva Of Erthe And Axen – Act I i slutten av august. Det er ei skive som blir fulgt opp av Of Erthe And Axen – Act II i oktober i år. Dobbelt CD er vel ikke så vanlig i noen musikk kontekst lengre, og i alle fall ikke innen black metal vel? Uansett så bygger årets to skiver rent lyrisk på hva de forrige skivene til Xanthochroid stod for. Der ble vi kjent med Etymos, Sindr kjent som Ereptor, Thanos og isnasjon Axon osv.

Med sin forrige skive Blessed He With Boils fikk Lake Forest bandet virkelig mange nye fans verden over. Mye skyldes kvartetten sin teatralske tapning av svartmetall, og derfor blir det konseptet ytterlige vektlagt på de to nye skivene. Nå er ikke Xanthochroid noen musikalske værhaner på noen måte, så de nye skivene er vel gjennomarbeidede og bandet streber alltid etter å utvikle seg og utforske nye musikalske territorier. Det kunstneriske tas på fullt alvor, og amerikanerne har valgt å forbli et uavhengig band.

De er blitt kjent for å være dyktige på markedsføring, og til å hjelpe andre band i så måte. Xanthochroid bidro svært sterkt til at Wintersun sin «Land Of Snow And Sorrow», som samlet over 750 000 visninger! Derfor regnes Illinois bandet som innovatører på promotering av mange innen ekstrem metal. Derfor har bandet lansert et svært ambisiøst prosjekt kalt «The Xanthochroid Global Ambassador Program» (XGAP) som gir fansen mulighet til å holde sine egne albumutgivelser / lyttefester i sine hjembyer. Så langt virker dette konseptet som en stor suksess.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*