Newsfeed

Geppetto’s Retribution: Fra tredukkeverden

Geppetto’s Retribution – There Will Be Justice 

Har du kjent på den følelsen at nesen din vokser for hver gange du lyver? De fleste har nok ikke det, men det har definitivt Pinocchio som er dukken til den fattige treskjæreren Geppetto! Tredukken Pinocchio får oppfylt sitt høyeste ønske når han blir levende. En oppdragende fe veileder ham om gode dyder. Som straff for dårlig oppførsel blir han forvandlet til et esel og en fisk, og nesen hans vokser når han lyver. Geppetto sin straff forekommer også i form av progbandet Geppetto’s Retribution, da retribution jo betyr straff. Det bandet slapp nylig skiva There Will Be Justice som de brukte tre år på å lage, men som er en kulminering av ti år med låtskriving faktisk.

For ti år siden var det gitariten Daniel Neumeyer og trommeslager Lea Weber som utgjorde bandet Pinocchio’s Rage. De fikk etter hvert med seg vokalisten og gitaristen Gary Stensland, og spilte da som nå ganske så catchy musikk. Bandnavnet ble til dagens Geppetto’s Retribution og de utviklet stilen sin og skapte sitt særegne sound. Et sound basert på klassisk rock og funk som stadig har blitt mer progressivt. Kompositorisk kommer amerikanerne opp med ukonvensjonelle løsninger, og bassisten Ferdinand White har klare metal vibber i sine basslinjer.

Bandet selv kaller musikken sin FunkRockJazzPartyFusionMetal, mens andre benevner musikken som progressive pop musikk. Det som er sikkert er at det er tre gjesteartister med på den nye skiva. David Neumeyer på keyboards, Webster Ross på trompet og Dustin Sandlin på gitarer og keyboards. Slike «forsterkninger» gjør jo sitt til at det er flere muligheter innen for eksempel arrangementer.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*