Newsfeed

Sky Architect: Meislet ut i plenum

Sky Architect - Nomad

Rotterdam har i mange år hatt en av verdens travleste havner. I tillegg så har byen Sky Architect som er travelt opptatt med å lage rimelig hardtslående prog. Bandet ble til i 2008 ved Rotterdam Conservatory og het da Seraphine og var en trio. Året etter ble de en kvintett, og med så mye musikalsk skolering som nederlenderene har så er det ikke det teknisk og spillemessige som står i veien for å lage spennende musikk. Forrige skive het A Billion Years Of Solitude og kom for fire år siden. Det var ganske kompleks musikk på den skiva, og Nomad som kom nylig var ment å være mer låtbasert og enklere. Nomad er ei skive som er meislet ut i plenum slik Sky Architect gjorde det på debuten Excavations Of The Kind fra 2010. 

Det å gjøre skiva sammen byr på utfordringer da kvintetten har diverse sivile jobber og bor i forskjellige byer. Når de omsider klarte å være i studio sammen og på likt gikk det kjapt unna. I tillegg så flommet kreativiteten, og alt av ideer og musikalske stunts var velkommen. Derfor endte Nomad likevel opp som rimelig kompleks musikk med mange lekre, lekne og kreative detaljer. Noe hint av King Crimson sin musikalske tilnærming kan høres, og litt jazzflørt finnes også. Musikken er rytmisk, variert og ofte kraftfull og full av uforutsigbare mønstre.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*