Newsfeed

Quantum Fantay – Liquid space rock

Quantum Fantay - Tessalation Of Euclidean Space

Lokeren er en kommune i østlige Flanderen i Belgia, og også hjemsted for Quantum Fantay. Det er et band som spiller space rock/psykedelisk musikk. Det har de holdt på med i tretten år og kommet med 7 studioablum. Det siste kom siste ut siste dag i juli og het Tessalation Of Euclidean Space. Siden skiva som kom for to år siden er nå Jorinde Staal på fløyter og Nette Willox på saksofon med å forsterke bandet. Årets skive er som alltid i Quantum Fantay konteksten av høy kvalitet og full av gode og fungerende ideer. En fargerik og smakfull reise inn i spacerockens verden er hva skiva byr på.

Det var Pieter Van Den Broeck med kunstnernavnet Pete Mush og Wouter De Geest som kaller seg Jaro som stiftet bandet i 2004. De hadde tidligere spilt sammen i det nå oppløste bandet Oregon. Quantum Fantay har visse likheter med Ozric Tentacles da begge spiller såkalt liquid space rock. Likevel er ikke Quantum Fantay noen klone av Ozric Tentacles da de står trygt på egne ben, og har sitt særegne uttrykk og utforsker forskjellig musikk på alle skivene. Slikt sett er de svært eksperimentelle.

På albumet Terragaia fra 2014 var det world music som Quantum Fantay kom med sin versjon av, mens på skiva Dancing In Limbo var det dance, goa og techno rytmikk som var under utforskning! Tessalation Of Euclidean Space er ei skive hvor det er prog som bandet har rettet sin oppmerksomhet mot. Mastermind Pete Mush har skrevet låter som teoretisk sett kunne vært i midten av Yes og Genesis sine lengste låter, samtidig som de er prog lekkerbiskener i seg selv!

Det er mye og variert instrumentering og lydeffekter i Quantum Fantay soundet. Likevel så er keyboards en essensiell del av musikken. Igjen har belgierne henvendt seg til nye musikalske sjangere uten at de av den grunn skuffer sine gamle fans. Det er sterkt gjort!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*