Newsfeed

Alpha Lighting System: Forteller konseptet

Alpha Lighting System – 836

836 er et tall, men også navnet på det mexicanske bandet Alpha Lighting System sitt nye album som kommer akkurat nå! Bandet er en kvartett og består av ganske så unge sultne musikere. De spiller en prog med jazzinfluenser og det er tidvis odde taktarter og taktskifter, og viljen til å eksperimentere lever i beste velgående. Den musikalske kompetansen kan ikke bandet tas på, og de har er evne til å lage fiffige og kløktige arrangementer.

Bandet bruker ofte fortellerstilen eller om det høres bedre ut, fortellerkonseptet. De har en visjon om at lytterne gjennom musikken deres skal få økt miljøbevissthet og reflektere over verden vi lever i og bidra med sitt til at planeten Tellus blir en bedre plass å leve. Emner som er under lupen er astronomi, biologi og teknologiske fremskritt. Musikalske inspirasjonskilder er band som Porcupine Tree, Tool, Yes, ELP, Dream Theater, Ozric Tentacles, Rush, Steven Wilson, U.K., Bill Bruford, Camel og The Flower Kings

Lenker:
Facebook
Hjemmesider

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*