Newsfeed

Prospekt: Vakker himmel

Prospekt - The Illuminated Sky

En opplyst himmel kan være vakkert, og nettopp The Illuminated Sky er tittel på bandet Prospekt sin andre skive. Hvor vakker den skiva oppfattes å være vet jeg ikke, men Oxford kvintetten er åpenbart strålende forøyd med for noe få uker siden å ha fått sluppet skiva. Det er også klart at engelskmennene nok liker naturen da deres debut het, The Colouless Sunrise!

Prospekt er influert av band som Dream Theater, Symphony X, Opeth, og norske Circus Maximus. Også film fascinerer bandet og det genererer ofte en forrykende teknisk prog metal med symfonisk tilsnitt av samtids prog. For tre år siden gikk Oxfordbandet fra kvartett til kvintett da Rox Capriotti på keyboards kom med i bandet. Slikt påvirker jo selvsagt lydbildet, og det gjorde den nye vokalisten også. Michel Morris overtok mikrofonen og han har en spennvidde vokalt og en innlevelse som ofte er imponerende.

Dermed var besetningen som skulle meisle ut The Illuminated Sky samlet. Som en ytterlig forsterkning ble DragonForce sin vokalist Marc Hudson hentet inn til den episke, grandiose og supre låten «Where Masters Fall». Hudson kontrasterer vokalen til Morris på en fin måte og gir låten merverdi. En annen låt med eksterne hjelp er «Alien Makers Of Discord» hvor gitarvirtuosen Greg Howe gir en gnistrende gitarsolo i en ellers sprelsk og herlig låt. For øvrig så har tilsynelatende allestedsnærværende Jens Bogren også dukket opp på denne skiva. Tradisjonen tro så er hans mastring av skyhøy klasse. The Illuminated Sky byr på mye, herunder svevende vokal, teknisk power metal, gnistrende gitararbeid, episk orkestral prog og mye mer.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*