Newsfeed

Orvalians: Gjenforener ying og yang

Orvalians – The Great Filter

Caen er hjembyen til Wilhelm Erobreren, og han er følgelig den mest kjente personen herfra. Fult så kjent er ikke bandet The Orvalians, men de bør få sine tilhengere for de spiller en egenartet og spennende musikk. Det kan høres på skiva The Great Filter som ble sluppet tidlig i sommer. Å sette franskmennene i noen musikalsk bås er ikke lett, men det er en blanding av avant garde, postrock, prog og mye mer det er snakk om. Det er musikk som jeg finner tiltalende og som gir meg en fin lytteropplevelse.

Bandet er en kvartett og bruker mandolin i lydbildet pluss blant annet diverse tangentinstrumenter. Orvalians oppstod på restene av zeuhl bandet Rhùn for tre år siden. Orvalians gjenforener ying og yang, og mikser Magma med Soft Machine og Gong. Rimelig sømløst inkluderer bandet fra postrock med samtids RIO, og kommer ofte opp med en heidundrende bra spacerock med zeuhl krydder. Bandnavnet er sannsynligvis hentet fra den lille byen i Normandie som heter Orval. Her gjør kvartetten ofte en stopp når de reiser for å musisere. For øvrig så er musikerne barndomsvenner som virkelig hygger seg med å spille sammen, og det kan høres!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*