Newsfeed

Incura: Teatralsk rock

Incura -  III

Når ei skive heter III, så er det overveiende sannsynlig at det er skive nummer tre til et band. Det stemmer for Incura og deres skive III som ble sluppet sent på sommeren i år. Det er ei skive med teatralsk musikk som er en blanding av rock, prog og metal med falsett vokal. Bandet er opprinnelig fra Lethbridge i Canada, og musikerne møttes da også på byens universitet. Bandnavnet er en kombinasjon av det tidligere bandnavnet Invein og Cura fra Final Fantasy spillet. Incura liker såkalt sjangerhopping, og er tilnærmet umulige å sette å sette i en bås. Kvintetten har sansen for teatret og dets dramaturgi, og det gjenspeiler seg i musikken.

Det gjenspeiler seg også at Incura ikke er noen kløppere til å bruke You Tube, da deres nye skive ikke har noen låter der. Slikt finner jeg i beste fall forunderlig! Musikken derimot er en fin blanding av det ventede og det uventede. Voldsom og brutal metal grooves sklir for eksempel over i teatralsk og avansert prog. Klassisk rock arrangementer hånd i hånd med operette drama inspirert av Andrew Lloyd Webber. Arrangementene er ofte episke og grandiose og crescendoene er det mange av i likhet med en ofte intrikat rytmikk.

Incura er også kjent som et glitrende live band og som et band med blikk for de små detaljene som gir det lille ekstra. Kyle Gruninger har definitivt en spesiell stemme med sin falsettvokal. De øvrige musikerne er teknisk skolert slik at bandet kan holde på med sin ofte komplekse musikk. Incura er et hyggelig nytt bekjentskap for meg, og viser at det finnes utrolig mye bra musikk rundt omkring i verden. Kunsten er å oppdage noen av alle de ukjent med dyktige bandene som finnes. Den jobben er det vi i Permafrost som hjelper deg med alt så mye vi får til!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*