Newsfeed

Arabs In Aspic: Særegent sound og cover kunst!

Arabs In Aspic – Syndens Magi

3 lange låter på til sammen noe over 42 minutter er det på skiva Syndens Magi som Trondheimsbandet Arabs In Aspic snart slipper. Det er bandet sin sjette utgivelse og femte studio album, og de byr på et sound som er old-school. «The use of Hammond organs, Mellotron, Rhodes, Space Echo, vintage guitars and tube amps shines through and colors the entire album». Skiva er den sjette i porteføljen fra bandet som har holdt sammen i rundt 20 år. Musikken bør appellere til de som liker klassisk rock og prog og band som Pink Floyd, Uriah Heep, King Crimson og Black Sabbath. Skiva er innspilt i bandet sitt eget studio, og dyktige Björn Engelmann har stått for mastringen i Cuttingroom.

Syndens magi er i forhold til de forrige skive fra Arabs In Aspic mørkere og hardere. Lyrikken tar for seg den store ustabiliteten som råder i verden i dag. Bandnavnet er neppe politisk korrekt i dag, men det er jo lenge siden det ble satt, og da var situasjonen i verden en helt annen. Låtene er i min verden meget «korrekte» litt klossete formulert. Årsaken er at det er dynamiske komposisjoner med lekre detaljer og uventede vendinger og rikelig med vokalharmonier og mye annen musikalsk snacks.

Bandet består av erfarne musikere som har bakgrunn fra diverse sjangere herunder metal, pop og funk. Det skaper en symbiose som gjør at bandet har et nokså særegent sound. Særegen er også cover kunsten av Julia Proszowska Lund som har stått for coverene på samtlige album til Arabs In Aspic. Jeg synes hun gjør en strålende jobb, og anbefaler de som er opptatt av cover å ta en titt her.

«Kreative sentrum»

Jostein Smeby som blant annet spiller gitarer og synger, og Eskil Nyhus har vært med på samtlige skiver. Smeby er kanskje å regne som det kreative sentrum, men likefullt så er Arabs In Aspic et band som samehandler og som spiller hverandre bedre. Tiltalende er også den åpenbare entusiasmen som jeg merker. Jeg merker meg også at kvartetten har kommet med tre skiver nå med to års mellomrom. Da er det jo lov å håpe på nytt album i 2019, for dette er et band som gir meg mye glede.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*