Newsfeed

Paratra: Transcendental reise

Paratra – Genesis

En transcendental reise inn i neste verden høres for enkelte sikkert spennende ut, og for andre ganske så tåpelig. Uansett så er utsagnet hva vi får om vi oversetter Paratra fra sanskrit til norsk. Paratra er et indisk band som spiller en rock/electronic music. Deres debutskive Genesis som kom i år var dobbel og bød på eklektisk rock som har et spennende miks et globalt sound og sjangere. Så krydres det med distinkte gitarriff , og melodiske og eksotisk sitar.

Paratra er fra Bombay og ble til ved at gitaristen Samrod Jude kjent fra SystemHouse og Sceptre forente musikalske krefter med sitaristen Akhat Deora. På Genesis forsterkes duoen av vokalisten Siddharth Basur kjent fra Goddess Gagged. Bombaybandet har alltid like å spille live, og har blant annet spilt på den største musikkfestivalen i Asia som heter Sunburn. Planene fremover går på heftig konsertvirksomhet i Europa og USA. Det vil si at vi i vesten kan få se dette bandet som har et uttrykk vi til daglig ikke akkurat hører så ofte for å si det mildt.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*