Newsfeed

Profundum: Helt Texas!

Profundum – Come, Holy Death

Målet for bandet Profondum var når de etablerte seg i fjor å lage ekstremt mørk, ondskapsfull symfonisk og majestetisk musikk. Inspirert av tidlige Emperor forsøker bandet å kombinere vegger av fascinerende orkestral ambient musikk med en blanding av black metat, funeral doom og death metal. Første skive var en EP som heter What No Eyes Has som bandet selv ga ut. Den skiva merket Heathen Tribes Records seg, og signerte Profondium.

Med støtte av et plateselskap vil duoen Profundum i september eller oktober nedkomme med sin debut CD Come, Holy Death. Ei skive full av «black, suffocating, majestic darkness». Profundum er som nevnt en duo, og musikernes navn er ganske så lite informerende. LR står for vokal, mens R står for alle instrumentene. Duoen liker åpenbart å være mystiske fordi det forefinnes kun et bandbilde, og det er så mørkt så mørkt. Sikkert bevist!? I tillegg så er det bare info på at duoen er fra Texas, ikke hvor i Texas!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*