Newsfeed

Barndoom Med Snömannen: Metal for kidsa

Barndoom Med Snömannen – Kråksånger Och Rävspel

Dette er neppe musikk for voksne, men Barndoom Med Snömannen har mer enn et snev av likhet med Black Ingvars og deres dansebandhit spilt med kjente metallriff og hardrock komp. Black Ingvars ble utrolig populære på 90 tallet i Norden med sin Swedish Dancemetal. Barndoom Med Snömannen kommer opp med kavaleribarnesanger i heavy metal tapning på skiva Kråksånger Och Rävspel. Bak dette spesielle prosjektet skjuler det seg en svært kjent og utvilsomt dyktig musiker. Snowy Shaw har spilt med artister som King Diamond, Dream Evil, Mercyful Fate, IllWill, Notre Dame og Memento Mori. I oktober 2006 var han vokalist for det symfonisk metal bandet Therion. Nå er det altså den nye sjangeren barnmetal som gjelder for Snowy Shaw. Om vi tar det for hva det er så er det nok musikk som enkelt barn vil ha glede av. En del av låtene vil jeg tro får mange barn til å kose seg.

Klassiske svenske barnesanger som «Sjörövar-Fabbe» og «Styrman Karlsson» er ikke så halvgærne i piratrock versjoner. Låten «Olyckan» passer tålig bra med growl, mens «Var Nöjd Med Allt Som Livet Ger» og «Rövarnas Show» faktisk passer bra med røff metaldrakt. Ingen stor opplevelse for meg dette, men utvilsomt en ny vri som for eksempel mine barnebarn kanskje vil digge når de er store nok til det. Barnmetal speiler i alle fall musikken sitt mangfold. Snowy Shaw har funnet det formålstjenlig med diverse gjesteartister, han har av en eller annen årsak fjernet en masse videoer fra You Tube. De som er nysgjerrig på dette spesielle fenomenet kan jo sjekk en av strømmetjenestene.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*