Newsfeed

Beautiful Sin: Nok en kortlevd supergruppe

Beautiful Sin - The Unexpected

Power metal og progressiv metal er full av kortlevde supergrupper og sideprosjekter som gir ut et album, for å så dø en stille død ettersom alle medlemmene er opptatt med side egne band og prosjekter. Beautiful Sin er prosjektet til tyske Uli Kusch mens han fremdeles var trommis i Masterplan. Han har en imponerende CV som tidligere trommis i Gamma Ray, Helloween, Holy Moses og Mekong Delta, så sammen med den norske gitaristen Jørn Viggo Lofstad og bassisten Steinar Krokmo fra Pagan’s Mind, så ble dette til en formidable supergruppe.

Såpass formidable at Uli Kusch prøvde å gjøre dette til hans fulltidsband og  med Masterplan som sideprosjekt. Jeg antar problemet var vel at ingen av de andre følte noe behov for å gjøre dette til et fulltidsband. Musikken er veldig melodiøs power metal med et hint av prog. Ikke overraskende, så høres det litt ut som nettopp en kombinasjon av Masterplan og Pagan’s Mind. Det er også et lite hint av Helloween og Queensrÿche på deres mest melodiøse. Det er med andre ord ikke det tøffeste og hardeste som har kommet ut av metalsjangeren, men til gjengjeld er det utrolig bra spilt og pent å høre på. Det er der akkurat så tungt og hardt som denne type melodiøs metal burde være.

Det er nok av gode riff og melodier på The Unexpected, men mye av det som gjør dette til et bra album er vokalen. Belgiske Magali Luyten har en kraftfull stemme og fremfører lyrikken med pasjon. Hun høres ut som en skikkelig metalvokalist og er med på å gjøre musikken så mye mer energisk og tøffere. Keyboardspillet til Axel Mackenrott er også verdt å nevne siden det er med på å gi musikken et mer progressiv preg.

The Unexpected er den type album man forventer fra et slik prosjekt, og liker man melodiøs metal, så er ikke det nødvendigvis en dårlig ting. Uli Kusch bor nå i Norge, så det er et lite håp om at det kan bli enda et album en gang i fremtiden. The Unexpected er album som fortjener en oppfølger.

Lenke:
Myspace

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*