Newsfeed

KLOGR: Bier og slikt

KLOGR – Keystone

Med musikere fra Capri nord i Italia og San Diego på vestkysten i USA er det utallige kilometer i avstand, men det forhindrer ikke at bandet KLOGR fungerer svært bra. For få dager siden slapp det italienskamerikanske bandet skiva Keystone. Det er ei skive som er melodisk og med en progstenket instrumentering og med grunge vokal samt alternativ metal i bunn. Lyrisk sett forklarer bandet sin leder gitaristen og vokalisten Rusty Rusticheli at det er et konsept som omhandler mennesket sin plass i økosystemet. Mennesket hevder å være midtpunktet, herav albumtittelen Keyston. På jorden sier Rusticjeli, er vi egentlig bare en gjest! Uten såkalt lavere rangerte arter som bier og slikt ville vi ikke kunne eksistert, men uten mennesker ville jorden ikke gått til grunne.

KLOGR står for øvrig for Kay-log-ar. Bandet er aktivt og gir ut skiver i raskt tempo siden debuten i 2011. Låten Dark Tides er nok den beste på Keystone, melodisk men kraftfull og evnet til å sette i gang refleksjonene. Dark Tides er til tider herlig brutal, og det hører med for å si et kraftig varsku om at havenes økosystem holder på å gå i oppløsning. Låten er også dedikert til Sea Shepherd som arbeider for å redde havet. Sea Shepard har KLOGR samarbeidet med før, og det er åpenbart at bandet brenner for nevnte miljøproblematikk.

Keystone er mikset av superdyktige David Bottril som har samarbeidet svært fruktbart med artister som Peter Gabriel, Muse, Smashing Pumpkins, Tool, Dream Theater, Stone Sour og Rush. KLOGR kommer opp med ei skive hvor de viser instrumental dyktighet, tidvis låtskriving som er overbevisende, og en produksjon som er meget bra. Vokalt så slår jeg ikke en araber flikk flakk av pur henrykkelse.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*