Newsfeed

Overhaul: Melankoli og romantikk

Overhaul – Notes From An Unstabel Muser

En overhaling er av og til på sin plass i en eller annen kontekst, og for fire år siden fant fire nederlandske musikere ut at Overhaul var på sin plass å kalle bandet sitt. I plenum lovet også musikerne at de skulle lage musikk som var frisk og original og med respekt for hele spekteret av musikk fra proggen fra 70 tallet frem til hva dagens rock og metal band sysler med. I de årene det nederlandske bandet har eksistert har de eksperimentert og forsøkt seg frem. Resultatet er et eklektisk repertoar som kan høres på debuten Notes From An Unstable Muser. Den skiva kom når september nærmet seg avløsning av oktober. Det er ei skive med et hardt sound hvor aggresjon og en kompleks rytmikk kombineres med det romantiske aspekt og med melankoli.

For tre ås siden slapp Overhaul en EP de kalte Daybreak som førte til et daybreak eller en daggry for bandet da publikum ble oppmerksomme på de. Kritikerne var overrasket over variasjonen i musikken. Fra symfonisk pop til hard prog, til tradisjonell rock og til Chopin liknende piano med mer. Nå tre år senere har musikerne ytterlig modnet og deres Dream Theater beundring er der nok fortsatt, men musikken til nederlenderne gjenspeiler ikke det i særlig grad lengre.

Nå fremstår Overhaul som mørkere både lyrisk og instrumentalt. Fokuset er også mer rettet mot gode låtstrukturer og å være seg selv og lage musikk som er ærlig og særegen. Bandet har faktisk blitt kalt en ny nederlandsk prog åpenbaring! For de som vil ha mye musikk så er lengden på skiva en åpenbaring med sine nær innpå femti minutter. Vokalist og frontmann i bandet Samuel De Vries har skrevet låtene med unntak av «Dance» som gitaristen Richard Sluijk står for. Låten «Storm» har de to nevnte skrevet i fellesskap.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

 

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*