Newsfeed

Sons Of Apollo: The Del Fuvio Brothers!

Sons Of Apollo - Psychotic Symphony

Apollo hører til i både gresk og romersk mytologi og var gud for musikk og poesi. Slik sett så passer det å kalle et band Sons Of Apollo. Sons Of Apollo er et nytt band, men de fem musikerne har vært aktive i en årrekke i kjente band som Dream Theater, The Winery Dog, David Lee Roth, Yngwie Malmsteen’s Rising Force, Mr.Big, Guns `Roses og Journey. De fem er, Mike Portnoy, Derek Sherinian, Billy Sheehan, Ron “Bumblefoot” Thal og Jeff Scott Soto. Psychotic Symphony er navnet på debutskiva og den ble sluppet ni dager. Produksjonen av albumet tok The Del Fuvio Brothers seg av, og det er kanskje ikke et navn så mange er familiære med? The Del Fuvio Brothers er kallenavnet til duoen Portnoy og Sherinian fra tiden sammen i Dream Theater.

Forløperen til Sons Of Apollo var at Portnoy og Sherinian begynte å spille sammen i 2010 for første gang siden de gjorde det i Dream Theater. Dette ga til de grader mersmak, og drømmen om å spille sammen i et fulltidsband var noe begge hadde. De er jo svært aktive musikere, og årene gikk uten at nevnte drøm ble til virkelighet. Plutselig var tiden inne og Sons Of Apollo ble til. Kvintetten spiller en moderne musikk, men de har en old-school soul, og det er ekte rock kombinerte med virtuositet, og det anser musikerne i bandet som en «dødelig» kombinasjon

Bandnavnet var det generell enighet om ganske kjapt, kun Apollo Creed som er en rollefigur i Rocky filmene var en anelse aktuell. Om skiva Psychotic Symphony sier musikerne at det er integrert progressive artefakter og individuell teknisk spilling kombinert med den energien og groovet som band som Deep Purple, Van Halen og Led Zeppelin hadde. Til neste år vil Sons Of Apollo foreta en omfattende verdensturne for at så mange som mulig skal få oppleve bandet live. Musikerne er enig i at Sons Of Apolo er et ekte band som alle fem gir førsteprioritet. Vi får derfor sannsynligvis høre mye mer til Sons Of Apollo i årene fremover.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*