Newsfeed

Contortionist: Aldri minste motstands vei

Clairvoyant betyr jo synsk, og kanskje Indianapolisbandet Contorionist bandet er synske og ser at skiva Clairvoyant blir en suksess? Synske er nok neppe den amerikanske sekstetten, men at de har forlatt sitt harde og tekniske death core og aggressive metal er et faktum. Så langt har amerikanerne kommet med fire skiver inkludert den nye, og over tid blitt et prog band med metal elementer. Koringen er mer fengende enn noen gang, synthene er det flust av og de vakre gitarbaserte melodiene og harmoniene brukes flittig og bevist. Den instrumentale dyktigheten er der, og bandet står ikke noe tilbake for Dream Theater, Cynic og Isis. Den musikalske teksturen er fyldig og metal brukes til å skape et episk og kraftfullt sound.

Det er noe fryktløst over Contorionst sitt musikalske uttrykk. De tør der mange andre artister nøler, til glede for musikerne selv men også til glede for publikum. Bandet styrer støtt og fascinerende mot et eget sound med fokus på tonalitet, fargerikdom, atmosfære, stemninger og gjerne på det enkle men lekre og/eller vakre. Clairvoyant er mørkere enn forrige skiva Language som for øvrig ble meget vel mottatt. Kanskje blir årets skive enda bedre mottatt? Musikerne som lagde Language er med på årets skive, og slikt skaper ofte stabilitet og kontinuitet som kan generere virkelig super musikk.

Er viktig element er at skiva er produsert av Jamie King som har produsert The Buried And Me og Through The Eyes Of The Dead. King gjør en kjempebra jobb med Clairvoyant. Bandet selv utforsker spennende nok psykedelisk musikalsk mark. Beinharde riff blir ofte fascinerende når de tilføres elementer av postrock og subtil jazz. Musikken virker svært gjennomtenkt, men også leken på en fin måte. Bandet er opptatt av detaljene, og viser en åpenbar kjærlighet til musikken sin. Sekstetten velger aldri minste motstands vei. De utfordrer ofte seg selv og lytterne, og de virker veldig oppsatt av å flytte grenser og om nødvendig sprenge grenser. Slikt kan det utmerket vel bli virkelig bra musikk av.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*