Newsfeed

Therion: Christofer Johnsson sitt magnum opus?

Therion - Beloved Antichrist

Le Fleurs Du Mal het siste skive til Therion og den kom i 2012, og derfor vil jeg anta at det er mange fans som blir glad for å høre at nytt album kommer i slutten av januar neste år. Og hvilket album det er når det gjelder størrelse og ambisjonerer! Et trippelt konsept album med navnet Beloved Antichrist. Kanskje og sannsynligvis så snakker vi om symphonic metal sitt mest ambisiøse prosjekt noensinne? Det vil tiden vise om dette blir Christofer Johnson sin magnum opus? Plottet i Beloved Antichrist er løselig basert på Vladimir Soloviov sin « A Short Tale Of The Antichrist».

Skivene har så mye som 29 forskjellige roller og karakterer og da må det rekrutteres vokalister for å få denne episke historien til å fungere. Therion har faktisk fått tak i 29 gode vokalister og et stort kor. Blant vokalistene befinner det seg tidligere samarbeidspartnere på vokalsiden til bandet som Thomas Vikström, Lori Lewis og Chiara Malvestiti. Opp i alt dette blir de klassiske vibbene til Therion vel ivaretatt, men noen nytt tilkommer selvsagt i en slik grandios setting. En setting som lett blir til en magisk malstrøm om Christofer Johnson og hans medmusikanter i Therion lykkes med Beloved Antichrist.

Operaen, for dette er snakk om en metal opera, er delt inn i flere forskjellige kapitler og varer i 3,5 timer. Dette kan oppleves live da Therion har annonsert en pan-Europa turne hvor deler av operaen skal ut til konsertgjengerne. Ekstern hjelp til dette kommer fra band som det russiske symphonic metal bandet Imperial Age og det tyske metal bandet Null Positiv.

Navnet «Therion» stammer fra det greske therion (θηρίον) som betyr beist, som «dyret» i Johannes Åpenbaring. Navnet på bandet er tatt fra Celtic Fost sin skive To Mega Therion. Bandet Therion ble startet opp i 1987 av den da 15 år gamle musikeren Christofer Johnsson. Den gang var det death metal Therion spilte, men de utviklet sitt musikalske uttrykk til symponic metal, og er kjent for å bruke et stort antall gjesteartister og orkestre på sine skiver. Slik sett passer jo Beloved Antichrist inn da det virkelig spennes opp store lerreter her!

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*