Newsfeed

Hellripper: Tilbake til den første bølgen

Hellripper - The Manifestation Of Evil

Den råe og stygge formen for speed metal, som definerte den første bølgen av black metalband på 80-tallet, er en stil man skulle tro døde ut med den andre bølgen, men gjennom årene, så har det vært mange band som holder soundet levende. Skotske Hellripper er et av de bandene, og det bandet består kun av James McBain, som står for alle instrumentene og vokal.

The Manifestation Of Evil er den første utgivelsen av dette enmannsbandet. En kassett-tape med fire låter fordelt på 10 minutter. Det er kanskje ikke så mye å gå på når det kommer til lengde, men i gjengjeld, så låter det skikkelig tøft. Det er rask og satanistisk metal som drar tydelig inspirasjon fra de raskeste låtene til gammel Venom og Bathory. Dette er musikk som hyller tidlig black metals røtter i speed metal og skikkelig rå punk.

Det er ikke så mye mer å si utover at dette er et jævlig kult enmannsband. The Manifestation of Evil er den perfekte forretten på de senere utgivelsene, og digger man denne korte EP-en, så vil man digge alt annet med Hellripper. Dessverre er kassetten utsolgt (jeg er heldig nok til å ha en kopi), men man kan fortsatt høre den på deres Bandcamp. Digger du rå speed metal og tidlig black metal, så er det en selvfølge at du burde sette av 10 minutter for å høre på The Manifestation of Evil.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*