Newsfeed

Toehider: 12in12

Toehider - Good

Melbourne er faktisk en av verdens største byer hva gjelder utstrekning. Fra byen kommer bandet Toehider som nok ikke nødvendigvis er Australia sitt «største» og mest kjente progband. Toehider er derimot meget produktive, og kvantitet korrelerer med kvalitet. I sin tid ble Tohider kick startet med 12 EP slipp på 12 måneder! Det er produktivt det! Via labelen Bird’s Robe Records kommer skiva Good om en knapp uke. Toehider består av multiinstrumentalisten Mike Mills og den grafiske artisten Andrew Saltmarsh.

Mills forteller at han liker å eksperimentere med musikken til bandet, og ta med sprø innfall og morsomme stunts. Samtidig så påpeker Mills at han må holde seg i tøyle og ikke slippe all det sprø og rare løs, for da blir det mer komedie enn musikk. Han er også opptatt av å ikke låte retro eller moderne, men gjerne noe midt i mellom de to ytterpunktene. De tolv nevnte EP-ene viste for øvrig at Toehider har et arsenal av variasjon og at bandet utforsker villig vekk et utall sjangere og stiler. Prosjektet ble forresten døpt 12in12.

Etter 12in12 og en 18 måneders pause kom debuten på CD, To Hide Her som fikk til dels overstrømmende mottakelse. Singelen fra skiva «The Most Popular Girl In School» viste den lunefulle episke popsensible musikken Toehider blant annet skulle bli så kjent for. Neste singel «Smash It Out» viste bandet fra en annen side, en underlig men fascinerende og smått unik blanding av prog, rock og metal. Mike Mills ble for øvrig invitert som gjestevokalist på Ayreon sin skive The Theory Of Everything. Mills sang som den dominerende rollefiguren «Father». Det å bli invitert som sanger til Ayreon konseptet forteller om en meget god stemme.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*