Newsfeed

Yer International Humbug: Frodig flora

Yer International Humbug – Earth Moved Slowly 

For en frodig flora av nye og ofte ekstremt varierte musikkbekjentskaper jeg som oftest kommer over til daglig. Det er nok med å bidra til at det å skrive om musikk er så utfordrende og spennende. I tillegg så støter jeg på så mange hyggelige mennesker som på en eller annen måte er involvert innen rytmisk musikk. Earth Moved Slowly kom for åtte dager siden og bak det musikkstykket står bandet med det morsomme navnet, Yer International Humbug. De har også et morsomt sitat, « you don`t need drugs to enjoy this record, you`d rather need this record to enjoy drugs»! Noe You Tube video finnes ikke i skrivende stund, men musikk kan lyttes til her.

Berlintrioen har et frodig sound med mye spretten rytmikk og diverse effekter og sampler som brukes frekt og freidig. Selve prosjektet Yer International Humbug er initiert av gitarist og vokalist Marceese Trabus som har en lang fortid hos ørkenrock bandet Red Stoner Sun. I sitt nye band ønsker Trabus å utforske psykedelisk musikk og prog med akustisk gitar i førersetet. Ingen ny ide men fordi det er gjort med variasjon og kløkt så låter dette bra og med stor spennvidde. Eclipse er en nesten 10 minutter mørk og intens akustisk låt, mens tittellåten er en låt hvor Black Sabbath møter Pink Floyd.

Aqularre er en eksplosiv og drivende instrumental låt, mens Don`t Feed The Machine er sart og beskjeden. Another Brick In The Wall Pt. 2 kommer i akustisk tapning, og Now Here Is Nowhere er en leken, lystig og fengende låt med masse perkusjon. Tayfun Schulzke som er et ikon innen trommefaget utfolder seg virkelig på den låten. Rundt midten av Now Here Is Nowhere skifter den karakter til et melankolsk akustisk singer/songwriter modus.

Earth Moved Slowly er ikke i nærheten av å være en typisk progskive, selv om den er progressiv og psykedelisk legert . Så kan er spør seg hva er ei typisk progskive? Da går tankene til band som IQ, Haken, Spock`s Beard, Opeth, you name it…. Det herlige med Yer International Humbug er at de gjør ting slik de finner for godt. De kommer opp med en vindskeiv, slentrende men gjennomarbeidet musikk, som avgir masse gode vibber og som er variert på en nennsom og tiltalende måte.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*