Newsfeed

Galactic Cowboys: Gåtefulle

Galactic Cowboys – Long Way Back To The Moon

Noen band er å betrakte som musikalske gåter, og Galactic Cowboys er et slikt et. De kombinerer prog metal med Beatleske harmonier og råheten til thrash metal band som Anthrax. I tillegg så har de en sprø form for humor som de bruker i musikken sin, de er kristne og de har virkelig blodfan blant andre artister som Jellyfish, King’s X og Kevin Gilbert. Galactic Cowboys har turnert mye med så forskjellige band som Dream Theater, Anthrax og Overkill. Houston kvartetten har blitt beskrevet som «det mest melodiske bandet noensinne innen metal!». Selv om de er kristne så regner de seg ikke som et kristent band.

17 november slipper de ny skive Long Way Back To The Moon som er spilt inn av den opprinnelige besetningen. Da er det faktisk 17 år siden sist de ga ut ny musikk. Mellom 1991 og 2000 slapp Texanerne mange svært anerkjente skiver, herunder Space In Your Face og The Horse That Bud Bought. Oppstarten var i 1989, og de ble sett på som riktig band til gal tid. Grunge med Nirvana i spissen var de sjangeren som fikk oppmerksomhet, og som satt et punktum for en kanskje lysende karrière til Galactic Cowboys?

Mike Portnoy i Dream Theater sier nå at, «Galactic Cowboys var et av mine definitive favorittband på 90 tallet. De var kriminelt undervurdert, og det førte til at de gikk i opplag i år 2000. At de nå er tilbake med ny skive er noe jeg virkelig setter uendelig stor pris på. Velkommen tilbake, jeg har savnet dere», avslutter Portnoy.

Trommeslager og vokalist i Galactic Cowboys Alan Doss sier «Det var en fryd å gjenforenes og spille inn ny plate. Vi stilte inn tidsmaskinen på 1993, varmet opp instrumentene, og brått var Galactic Cowboys ute på et nytt oppdrag. Det er herlig å komme hjem!» Bassist og vokalist Monty Colvin sier, «Vi har utviklet oss som musikere og mennesker siden 1989. Vi har et håp om at fansen vil digge den nye skiva. Alt er spilt inn uten moderne studiotriks. Ingen pro-tool eller auto-tune. Vi fire har også stått for produsering, mastring og miksing. Lyrikken er hovedsakelig om diverse følelser, og med en god dose humor.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*