Newsfeed

Sarke: Fortelling?

Sarke - Viige Uhr

I fjor vår kom Bogefod som var den fjerde skiva til Sarke. Nå vel halvannet år etter er bandet faktisk klar med nytt album i form av Viige Uhr. Musikerne er de samme fire, og bandet er inne i sitt tiende leveår med sin egendefinerte blanding av black metal/thrash metal. Lene Fløitmoen er en dyktig gjestevokalist og synger på låten «Jutul» som jeg virkelig har stor sans for. Jeg er ikke sikker men som en rimelig antakelse kan Jutul være fra estisk og bety på norsk fortelling? Skiva kommer via plateselskaper Indie Records som er et norsk foretak og som spesialiserer seg på hardrock og metal.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*