Newsfeed

George Young er død

George Young var storebror til Young brødrene i AC/DC, og han produserte de fem første albumene. Angus og Malcolm Young hyller storebror for den suksessen bandet fikk. «Det er med tungt hjerte vi må kunngjøre vår elskede bror og mentor Georges bortgang. Uten hans hjelp og veiledning ville det ikke vært noe AC/DC». Det er en utbredt oppfatning at AC/DCs legendestatus ble grunnlagt med storebrorens hjelp.

George Young var selv såkalt popstjerne på sekstitallet, da som medlem av den australske gruppen The Easybeats. De hadde en rekke hits, mest kjent er «Friday On My Mind» fra 1966, senere covret av blant andre The Shadows, Gary Moore og Bruce Springsteen. I skrivende stund er sologitarist Angus Young eneste gjenværende originalmedlem i AC/DC. Rytmegitaristen Malcolm Young er dement, bassisten Cliff Williams har gitt seg p.g.a. alle endringer i bandet og frafallet. Vokalisten Brian Johnson sliter med hørselen, og er erstattet av Axl Rose. Trommeslager Phil Rudd er i stadig trøbbel med lov og orden.

AC/DC har aldri vært det store for meg, men de har utvilsomt en stor og hengiven fanskare, som nok bare må godta et band som har den beste tiden bak seg. George Young ble 70 år.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Malcolm Young er død. - Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*