Newsfeed

Morbid Angel: Revansjesugne

Morbid Angel – Kingdoms Disdained

På engleskolen til Martha Louise finnes det kanskje alle typer engler? Jeg aner ikke noe om det, og strengt tatt så bryr akkurat den skolen meg mitt på ryggen. Utrolig mer interessant er bandet Morbid Angel som nå er aktuell med ny musikk fra skiva Kingdoms Disdained. Den kommer første dag i den måneden hvor mange stresser og kaver for å gjøre klart til jul. Tampa Bay kvartetten viser et band som fortsatt har appetitt på sin spesielle killer death metal. I tillegg så har bandet appetitt på coverkunst, og så er da også coveret til Kingdoms Disdained noe som kunne passet til et videospill kanskje?

Jeg vil tro at amerikanerne også er rimelig revansjesugne etter at den forrige skiva deres Illud Divinum Isanus slett ikke fikk stående ovasjoner. Det er mye nytt denne gang i Morbid angel sitt univers. Erik Rutan som i to perioder var gitarist i bandet står for produksjonen. Scott Fuller på trommer spiller på sin første Morbid Angel skive, og Steve Tucker på bass og vokal er med for første gang siden 2003. De to låtene som er tilgjengelig å høre på i form av Piles Of Little Arms og Warped, viser at band som er steinknusende harde.

Harde var de også ved begynnelsen i 1983 da de første kalte seg Ice og senere Heretic, og så i samme år Morbid Angel. Skiva Altars Of Madess regnes av mange som noe av den beste death metal noensinne. En klassiker kan vi trygt fastslå. Bandet regnes som pioneerer inne death metal, og fikk da også platekontrakt med en major label i form av Giant Records. Utover på nitti tallet levert Tampa Bay bandet flere skiver som ble vel mottatt, og de hadde som første death metal band kommersiell suksess. Til sammen har Morbid Angel solgt over en millon skiver.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*