Newsfeed

Magnesis: Boblende nærvær

Magnesis – Prés En Bulles

Jeg vil anta at det franske bandet Magnesis er et band som passerer under radaren hos ganske så mange? Det forhindrer jo ikke franskmennene fra å lage bra musikk med en ofte utsøkt melodiføring. Visse fellestrekk med Christian Décamps og han sitt fabelaktige band Ange kan spores i musikken til Magnesis.

Nå er franskmennene aktuelle med sin niende skive Prés En Bulles. Det er ei skive med kun to lange låter Prés En Bulles (Pt.1) på saftige 21:56 og Prés En Bulles (Pt.2) på enda «saftigere» 27:12. Prés En Bulles betyr noe slikt som nærvær i bobler, og det boblekonseptet kommer til syne på coveret til skiva. Bandet har holdt på siden 1987, og kun vokalisten Eric Tillerot er med fra den opprinnelige besetningen. Noen You Tube video fra årets skive har de ikke klart å laste opp, så et klipp fra forrige Le Dame De Braise får gjøre nytten.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*