Newsfeed

Strawbs: Fruktige veteraner

Strawbs – The Ferryman’s Curse

I 1964 var det OL i Innsbruck og sportsikonet Kupper`n vant gull på 5000 meter på skøyter 31 år gammel. Den 12 år yngre musikeren Dave Cousins starter opp bandet Strawbs i England. 53 år senere har engelsmennene utgitt 22 studioalbum og fire av de tidligste skivene er i dag klassikere. The Ferryman’s Curse er navnet på den nye skiva fra veteranene i Strawbs, og det er skive nummer 23, og slppes i dag. Besetningen er en kvintett, hvorav fire var med på 70 tallet. Dave Lambert, Chac Cronk og Tony Fernandez er fortsatt med i tillegg til sjefen selv Dave Cousins.

Strawbs har hatt Sandy Denny som medlem før hun gikk til Fairport Convention. Rick Wakeman spilte på noen skiver før han gikk til Yes, og Don Airey som erstattet Jon Lord i Deep Purple i 2002 var medlem i Strawbs. I sin spede start het Strawbs, Strawberry Hill Boys og spilte bluegrass. Etter hvert så ble det sveip innom flere stilarter som folk, folk rock, glam rock og prog. De fleste anser nok Strawbs som et folk prog band vil jeg anta?

Den nye skiva sin tittellåt er en episk låt som er en oppfølger til «The Vision Of The Lady Of The Lake» fra Dragonfly skiva som kom i 1970. På låten «In The Beginning / The Nails From The Hands Of Christ» ser Cousins med skråblikk på ungdommen sitt forhold til kirken. Det er ikke første gang Cousins sin lyrikk er besk kritikk av kristendommen. Forannevnte låt inneholder for øvrig en rasende bra tvillinggitarsolo.

Som gjestemusiker er keyboards- og gitarvirtuosen Dave Bainbridge fra Iona med. Iona spiller for øvrig en fascinerende blanding av rock, keltisk musikk og ambient musikk, og Bainbridge er en musiker som Ferryman’s Curse nyter godt av. De som vil nyte musikken til Strawbs bør få med seg disse fire skivene Grave New World, Bursting At The Seams, Hero & Heroine og Ghosts. Litt tabloid kan vi si at det er de fire mest velsmakende og fruktbare skivene fra bandet med det fruktige navnet. Noen video fra den nye skiva finnes ikke i skrivende stund, men den vedlagte er fra den fine skiva Hero & Heroine.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*