Newsfeed

10 Years: Bryter så mange regler som mulig!

10 Years – How to Live As Ghosts

Hvordan leve som et spøkelse har jeg selv ingen erfaring med, og jeg kjenner da heller ikke noen andre som har den kompetansen. Den nye skiva til bandet 10 Years heter How To Live As Ghosts, og den kommer 27 oktober. Bandet er fra Knoxville i Tennessee og er en kvintett som egentlig hadde gått i opplag og ingen flere skiver var påtenkt. Forrige skiva mer enn indikert at 10 Years skulle gi seg via tittelen From Birth To Burial. Slik ble da altså ikke, og nå er altså det alternative metal/post grunge bandet igjen plateaktuell.

How To Live As Ghosts er ei skive hvor bandet bryter så mange regler som mulig med den hensikt å skape noe helt nytt. Nytt er det også at låtene er meislet ut i plenum, og således er bandfølelsen styrket sammen med eierskapet til låtene. Nå er alle med på den kreative prosessen som av og til bare starter med et riff eller en sanglinje. «Vår formel er faktisk å ha ingen formel, og det funker virkelig bra» sier gitarist og trommeslager Brian Vodihn.

Nick Raskulinecs har produsert skiva, og han er en meget anerkjent produsent som har lykkes med band som Alice In Chain, Foo Fighters og Deftones. Vokalisten i bandet Jesse Hasek sier at, «Raskulinecs fikk oss til å tenke nytt, og derfor låter den nye skiva annerledes enn de øvrige. Vi ble virkelig utfordret av Raskulinecs til å komme ut av komfortsonen, og prøve på ting vi normal aldri kunne ha funnet på! Det bidro til av vi vokste og utviklet oss som band» avslutter Hasek.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*