Newsfeed

Welcome Inside The Brain: Smyger seg inn på lytteren

Welcome Inside The Brain – Celbrate The Depression

Å feire en depresjon er det vel heller uvanlig å gjøre? Celbrate The Depression er uansett tittelen på Welcome Inside The Brain sin nye skive som ble sluppet for fem dager siden. Det er skive med dynamisk prog som er marinert i psykedeliske takter. I sum så kommer tyskerne opp med en musikk som skiller seg noe ut i vrimmelen av den musikk som finnes. Skiva virker naturlig og ikke tilgjort, mog mye basert på entusiasme og spilleglede. Jevnt over er det en fin låtføring, glødene gitarsoloer og ofte ekstatisk vokal.

En beskrivelse av musikken til Leipzig bandet er en ung Tom Waits som treffer på Black Widow og The Doors. Johann Fritsche sitt orgel og Paul Lapp sin kontrabass bidrar til at soundet blir såpass egenartet, og intensiteten og suget i musikk gir også merverdi. Musikken er fokusert , men også leken og ikke overprodusert. Det låter bra og tilgjengelig og åpent uten at bandet blir musikalske lettvektere i det hele tatt. Det spilles med autoritet og musikken evner ofte å smyge seg inn på lytteren på en positiv måte.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*