Newsfeed

Quartz: Det første NWOBHM albumet

Quartz - Quartz

Quarts blir ofte sett på som et av de aller første NWOBHM bandene. De ble aldri noe stort og kjent navn, men de har allikevel sin plass i musikkhistorien. Musikken ligger farlig nært 70-talls hard rock, men takket være riff inspirert av tidlig Thin Lizzy, Judas Priest og Rainbow gjør at dette er nært nok metal. De er ikke akkurat det tyngste, raskeste eller det mest brutale bandet der ute, men de har noen ganske fine låter med kule riff og de rocker hardt.

Debuten til Quarts fra 1977 høres kanskje ikke så spennende ut med en gang, men etter noen gjennomlytinger, så sitter låtene som støpt. Det er bra musikk, det er bare at vi som metalheads er så bortskjemt på tyngre og mer ekstreme band. Dette er mer et album for de av oss som liker veldig rett frem heavy metal med klare hint av rock. Quarts kommer ikke til å snu på din verden på hodet når du hører dem, men de har det som trengs for at man kommer tilbake til dem når man er i det rette humøret. Selv om andre NWOBHM album som kom ut noen år senere er tøffere, så har Quarts en magisk sjarm som gjør at det er et bra album å høre på.

Ikke skaff deg dette albumet fordi det har en historisk betydning, skaff deg det fordi du liker 70-talls hard rock og midttempo NWOBHM. Skaff deg det fordi du vil ha god gammeldags heavy metal. Oppfølgeren er tøffere og mer metal, men det er ingen grunn til å hoppe over denne. Følgebildet er rimelig “kornete”, men alle bilder av bandet fra den gang er slik!

Lenke:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*