Newsfeed

Iglooghost: Forvridd og lekent

Iglooghost - Neō Wax Bloom

Photo: Tim Twiss

Musikken til irske Seamus Malliagh er først og fremst leken. Gjennom den elleve-spors lange skiva Neō Wax Bloom som kom i slutten av september, blander han inn sjangre som wonky, bubblegum bass, eksperimentell hiphop og mye glitching.

Under artistnavnet Iglooghost har Seamus gitt ut musikk siden sommeren 2013, da han slapp den første og eneste mixtapen sin, Comet_Camping (Brkfstttt). Allerede november samme året kom han med to-siders EP’en Sewer_Rap hvor han samarbeidet med amerikaneren Cow Yote, bedre kjent som Mr. Yote. På de to sporene blandet duoen eksperimentell glitchy hiphop med wonky og cloud rap.

Fra sitt tilholdssted i England gir Seamus ut musikk i høyt tempo, og har sluppet et titalls utgivelser i form av EP’er, DJ Mix’er og singler de få årene han har holdt. 2017 ser ut til å bli et nytt toppår for denne produktive karen, og foruten tre DJ Mix’er og tre singler, kom han allerede i dag med oppfølgeralbumet Solar Church. Musikken her har tatt en helt annen retning enn på Neō Wax Bloom, og du blir servert ti spor med drone, ambient og field recordings.

Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*