Newsfeed

Overcoming: Rause argentinere

Overcoming - Crisis

Córdoba er en by i Spania, men det finnes også en Córdoba i Argentina, og det er landet sin neste største by. Byen er kjent for et produktivt jordbruksområde, og i tillegg så har byen et produktivt kvalitetsband som heter Overcoming. Bandet er nå ute med ny skive som heter Crisis, hvor det er rikelig med symfoniske prog metal lydlandskaper. Den velkingende melodi er også tilgodesett, og gitarene og keyboards alternerer på å samhandle og duellerer på fascinerende vis. En tiltalende bruk av polyrytmikk frisker opp, og odde taktarter hører også hjemme hos argentinerne.

Sebastián Luna er den sentrale musikeren i bandet og står for mye av det mest kreative. Overcoming har holdt på siden 2007, og er nok er et band som det ikke er så mange i land utenfor Argentina kjenner til. Det er synd for Overcoming har absolutt en musikk som mange kunne kost seg med å lytte til. Soloene til gitarene og keyboards er absolutt verdt å få med seg og noe kvartetten raust byr på. De er også rause med spilletid da skiva er på majestetiske 1 time og 17 minutter.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*