Newsfeed

Dalriada: Gælisk kongerike

Dalriada - Nyárutó

Nyárutó er navnet på Dalriada sitt nye album som kommer tidlig til neste år via Nail Records som er Budapest basert og spesialist på å utgi metal. Dalriada er spesialist på episk folk metal og på å dedikere albumtitlene til en måned. Nyárutó refrer til folk navnet på august, og er ei ambisiøs skive som tar for seg ungarsk folkore og kulturarv i en metal setting.

Dalriada er det ledende ungarske folk metal bandet, men neppe så kjent utenfor landet. Lyrikken på skive dveler ved Szent István som er grunnleggeren av den ungarske stat og med gamle ungarske sagn. For å få en ekstra piff på folk biten i musikken så er det internasjonalt velkjente folk bandet Fajkusz Banda hentet inn.

Nyárutó er Dalrida sin åttende skive, og 2017 har vært et travelt år for bandet hva gjelder konserter og festivaler. Dalriada eller Dál Riata var forresten et gælisk kongerike som omfattet deler av vestlige Skottland og nordøstlige Ulster i Irland over North Channel på slutten av 500 tallet og tidlige 600 tallet. Til Skottland kommer ikke Dalriada etter planen til neste år, men de kommer til Falun i Sverige. Der skal de spille på Sabaton Open Air i august.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*