Newsfeed

 Orphaned Land: Tragedie og glede

Orphaned Land - Unsung Prophets & Dead Messiahs

Til vanlig så er profeter og messiaser ikke noe jeg bryr meg særlig om. Jeg blir derimot mer nysgjerrig på dette når jeg får høre at Orphane Land sin nye skive heter Unsung Prophets & Dead Messiahs. Albumet kommer tidlig til neste år, og er den israelske kvintetten sitt mest ambisiøse verk. Enda en gang er det Jens Bogren som har stått for miksing og mastring, og den fine coverkunsten er ved Jean-Emmanuel “Valnoir” Simoulin. Skiva skal etter planen følges opp med en omfattende konsertturne i Europa. Hvorvidt de kommer til Norge kan jeg i skrivende stund ikke finne ut av.

Det jeg vet er at den nye skiva har med gjesteartister. Steve Hackett spiller gitarer og Hansi Kürsch (Blind Guardian) og Tomas Lindberg (At The Gates) synger. Vokalist og frontmann Kobi Farhi sier at musikken til bandet alltid har dreid seg om sinne, tragedie, protest og glede. Farhi sier videre at Unsung Prophets & Dead Messiahs er veldig eklektisk og ingen av låtene er lik de andre og hele skiva er en musikalsk reise innen oriental metal. Coveret snakker for seg selv og er en hyllest til hvordan regjeringen utformer pengene sine!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*