Newsfeed

Domgår – Utgardr og Þursasiðr

Domgår - Ödelagt

SONY DSC

Det har passert fire år siden skiva Myrkviðr, og nå er ventetiden over for fansen av Gøteborgbandet Domgår. Ny skive kommer første dag i advent og den heter Ødelagt, og det kan jo være et passende navn som et stikk til en høytid som for mange er gått helt av hengslene.  Ødelagt har tolv brutale låter med black metal, og en lyrikk om de mørke aspektene ved germansk mytologi, magi og skikk.

Det var i 1997 at Vindkall, Orm og Trollheim etablerte Domgård, og med årene har bandet for mange blitt legender. Kun Vindkall er med av de opprinnelige tre, men han er til gjengjeld svært sentral i bant. Vindkall spiller gitarer, synther og synger, og uten at jeg vet det så står han kanskje også for lyrikken? Navnet Domgår vet jeg noe om! Det er inspirert av skandinavisk språk og betyr «Riket til de fordømte», og peker mot de mørke underverdenene Utgardr og den filosofiske kulten Þursasiðr. 100 % black metal dette her.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*