Newsfeed

Atlantropa Project: Middelhavet

Atlantropa Project - Atlantropa Project

Å tørrlegge Middelhavet og således forene Europa og Afrika har faktisk seriøst vært vurdert! Slike tanker er noe av det det selvtitulerte konseptalbumet til Atlantropa Project tar opp. Herman Sörgel var ingeniøren bak tanken om å tørrlegge dette havet, og dette nye bandet har da også tatt sitt navn fra prosjektet. Musikken er spilt av en oktett av erfarne, sultne og ambisiøse musikere, og resultatet er kreativ og sofistikert musikk.

Sörgel sitt prosjekt har bandet klart å tonsette til ei dynamisk, progga og frodig skive. Alle musikerne spiller til vanlig i forskjellige band og i forskjellige stilarter. Som gruppe kan de være svært stolt av resultatet og den fine samhandlingen. Om Atlantropa Project kommer med mer musikk i femtiden aner jeg ikke, men det er lov å håpe.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*