Newsfeed

Disaffected: Venter ikke forgjeves?

Disaffected - The Trinity Threshold

Det portugisiske bandet Disaffected startet som et death metal/thrash metal band i 1991. Med tiden er musikken blitt mer kompleks og progressive, og thrash elementene er borte. Disaffected er derfor et prog metal band. Kvintetten er nå aktuell med skiva The Trinity Threshold. Det er bandet sin tredje skive og et etterlengtet album fordi forrige skive Rebirth kom så langt tilbake som i 2012. Det var lenge å vente for fansen, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves forhåpentligvis?! På keyboards spiller Filipa Alçada, og en kvinnelig tangenspiller er vel ikke så vanlig i en metal kontekst?

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*