Newsfeed

Necro-Cannibal Machinery: Perfeksjonisme?

Necro-Cannibal Machinery – Fractures

Finland har fått frem et band som heter noe så orginalt som Necro-Cannibal Machinery. De spiller avant garde metal som sprites opp med det kvintetten finner for godt. Finnene henter inspirasjon og utforsker de fleste sjangere herunder math metal, J-pop, kinesisk folkemusikk, avant jazz, folk, cyber osv. De tar definitivt et skritt til siden for de fleste andre band, og det er som jeg har sagt mange ganger aldri feil for meg. Selvsagt må det sys sammen og låte spennende og utfordrende og gi lytterne gode opplevelser. Det synes jeg stort sett Necro-Cannibal Machinery får til.

Necro-Cannibal Machinery er nå aktuell med sin andre skive i fullt format Fractures. Bandet har også et mini album ute, og de resirkulerer ikke musikken sin, men utforsker stadig nye musikalske landskaper. I egne rekker har de trommeslageren Pietari “Awaclus” Virtanen som også er produsent, og det er jo et pre. Bandet er ellers kjent for kjapt å skrive låter, men også for å bruke lang tid på produksjonen. Det kan jo indikerer at perfeksjonisme er en aktuell beskrivelse på hva Necro-Cannibal Machinery driver med?

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*