Newsfeed

Red Cain: Progressiv metal uten instrumentalonani

Red Cain - Red Cain

Red Cain er et ganske nytt canadisk progressiv metalband som gav ut denne selvtitulerte EP-en for et år siden. Det er en EP jeg har hørt altfor lite på siden jeg skaffet meg den, men jo mer jeg har hørt på den, jo mer hører jeg at dette er band som kan bli til noe stort i den tunge progscenen. De spiller en veldig moderne form for heavy/groove metal som holder seg i et midttempo.

Det som gjør musikken progressiv er selvsagt låtstrukturen, som hele tiden bygger på den fantastisk følelsesladete stemningen og episke følelsen all låtene har. Mye av stemningen kommer i fra bruken av symfoniske elementer, men også i veldig stor grad fra vokalen. Vokalen til Evgeniy Zayarny er ikke spesiell overdreven, dramatisk eller høy slik man ofte tenker at metalvokal skal være. Han synger ganske enkelt pent og fylt med følelse uten å prøve å anstrenge stemmen til det ekstreme. Det fungerer perfekt sammen med musikken, men det er ingen tvil om at riffene er hovedpersonen på denne utgivelsen.

Red Cain leverer virkelig solide riff og gitarsoloer som er progressive uten å ty til overtekniske knep eller instrumentalonani. Alt bare klikker i løpet av de altfor korte 24 minuttene denne EP-en varer. Hvis du synes at prog skal prioritere god låtskriving over å vise hvor gode de er til å spille, så må du sjekke ut Red Cain. Det er et band som fortjener støtte, så kjøp CD-en dere på deres Bandcamp, hvor du kan selvfølgelige også streame den gratis.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*