Newsfeed

Frost Giant: Ugly, frost-bitten, troll-ravaged folk

Frost Giant – The Harlot Star

Philadelphia i Pennsylvania er det økonomiske og kulturelle senteret i Delawaredale. At dette skal generere ugly, frost-bitten, troll-ravaged folk-metal er det ingen automatikk i. Likevel så er bandet Frost Giant fra Quakertown nær Philadelphia, og et band som passer til forannevnte utsagn. Frost Giant er et aktivt band, og på nyåret vil de slippe et nytt album, The Harlot Star. Et album hvor southern California punk fra 90 tallet blandes med europeisk folk metal, og amerikansk hard core blant annet.

Philadelphiabandet spiller en catchy musikk som lyrisk sett er inspirert av norsk mytologi, og hvor sjangerblanding er regelen ikke unntaket. Musikken er rimelig særegen med hint av death metal og popdrenert punk som ytterpunktene. Massive Sing along refrenger og episk metal vil nok kunne appellere til de som aldri får nok av slikt. Historier om heroisk sagaer og helter, mot, bragder, kamp og mot hører også med som tilbehør.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*