Newsfeed

Âstillian: Balladen om den hvite hesten

Âstillian - Waves At Dusk

Cloudburst er den første singelen fra det Chicagobaserte melodisk death metal bandet Âstillian sin nye skive Waves At Dusk. Âstillian er et meget ungt band som kun er vel et år gammelt. Musikerne er veteraner innen metal, og bandet Âstillian ble trommet sammen fordi musikerne hadde felles fascinasjon for og kjærlighet til historie, middelalder og selvsagt metal. Visjonen var å lage et unikt musikalsk brygg hvor flere stilarter ble forent og fusjonert.

Planen var at Âstillian skulle være et band som gjennom musikk skulle fortelle gamle sagn og om seire, tap, hevn og rettferdighet. Amerikanerne tar oss med på en reise hvor det er mørkt og dystert, invasjoner og gjerne til sagaer som for lengst er glemt. Debutskiva Waves At Dusk er et konseptalbum inspirert av svært mangesidige G.K. Chesterton’s og hans «The Ballad Of The White Horse». Som tar for seg den uunngåelige elendigheten, horder, brutale kamper, massemigrasjoner, og kongedømmer som kommer og går.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*