Nyhetsfeed

Merkabah: Sløve melodier.

Polske Merkabah er av den mer eksperimentelle sorten. På sin siste skive Million Miles har de perfeksjonert særuttrykkene sine til å skape et verk som ikke skygger banen ved å dra inn diffus jazz og abstrakt samtidsmusikk, og blander dette med progressive rock og metal. 

Kvintetten kommer fra hovedstaden Warsawa, og har holdt det gående i ti år nå. Under beltet har de to fullengdere og to EP-er. Musikken er instrumental der saksofonen tar mye av oppmerksomheten, med underliggende bass, trommer og gitar. Sjangerbeskrivelsene som ofte brukes om lydbildet til polakkene er avantgarde prog, metal og jazz. Million Miles kom ut i november, og den dystre musikken deres kan sammenlignes med Ex Eye’s selvtitulerte album som kom tidligere i år. De gir ut musikken sin på plateselskapet Instant Classic, som er kjent for å slippe skiver av eksperimentelle band.

Facebook
Instant Classic

Om Jon Skjeseth (471 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*