Newsfeed

Merkabah: Sløve melodier.

Polske Merkabah er av den mer eksperimentelle sorten. På sin siste skive Million Miles har de perfeksjonert særuttrykkene sine til å skape et verk som ikke skygger banen ved å dra inn diffus jazz og abstrakt samtidsmusikk, og blander dette med progressive rock og metal. 

Kvintetten kommer fra hovedstaden Warsawa, og har holdt det gående i ti år nå. Under beltet har de to fullengdere og to EP-er. Musikken er instrumental der saksofonen tar mye av oppmerksomheten, med underliggende bass, trommer og gitar. Sjangerbeskrivelsene som ofte brukes om lydbildet til polakkene er avantgarde prog, metal og jazz. Million Miles kom ut i november, og den dystre musikken deres kan sammenlignes med Ex Eye’s selvtitulerte album som kom tidligere i år. De gir ut musikken sin på plateselskapet Instant Classic, som er kjent for å slippe skiver av eksperimentelle band.

Facebook
Instant Classic

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*